Bintang Bintang: nevermind -.-

Entry About Shout Friends Follow D'Board


  • Hi... selamat datang.jangan lupa follow tau sayang.sayang sayang sayang ❤


owner

Contact Me

credits
09:17 | 6 Cloud(s)
nevermind -.-

Assalamualaikum ..
hye .. hari nie , aiyfa ade story best .. nak tahu ?
huhu , aiyfa dah SINGLE 2minggu .. nak tahu pasal ape ? malas nak kasi tahu , kalau kasi tahu asti aiyfa akan menangis ,yang boleh aiyfa kasi tahu CINTA DIHALANG @.@
memang sedih ape yang aiyfa rasekan .. then satu peristiwa yang telah berlaku dalam hidup aiyfa , memang lagi menyedih kan .. 4/2/2012 hari aiyfa keluar duit biasiswa , korang tahu ape yang berlaku ? fone aiyfa hilang , aiyfa tak tahu pasal ape dea hilang , aiyfa dah lama tak bawak fone ker sekolah , bile bawak uishh terus hilang ,  tujuan aiyfa bawak ke sekolah ada sebab2 tertentu , sebab nya senang aiyfa nak contact ayah , suh ayah amik lepas aiyfa keluar duit , sebab nya pergi ke bank aiyfa terpakse naek bas ,cause ayah kerja , so ? tak boleh antar aiyfa ke bank , .. jup aiyfa cube teringat balek ~
pagi2 time nak pergi sekolah aiyfa dah check semua , fone pon masih ade disisi aiyfa , bila dah masuk kelas , aiyfa check lagi sekali , tengok fone on , aiyfa off blek then cabut betry dea bio tak on lagi .. time blek , nak amek borang biasiswa , time tuh aiyfa dgn adik sedara aiyfa .. aiyfa suh lah dia jaga beg aiyfa then aiyfa msuk bilik biasiswa , bila dah amek borang dan isi2 semua , amek buku bank .. aiyfa pon bla lha , then lepak dgn adik2 aiyfa kat bus stop depan sekolah , time tuh aiyfa nak call ayah , yang aiyfa nak pergi ke bank (biasa lah anak ayah) check2 beg fone nye trus hilang .. hurgghh , aiyfa krobet2 semua buku2 dalam beg aiyfa tuh , lansung tade sisa fone aiyfa kat situ , terus aiyfa menangis , yela ,fone tuh bukannya aiyfa punye , kaka aiyfa yang punye , mcm tuh aje dea hilang , takkan fone tuh ade kaki kot , meraung aiyfa kat adik2 aiyfa .. time kat bank , aiyfa try kol emak gune public phone yg ade kat teluk intan tuh , last2 emak tnye mcm mne enset tuh boleh hilang ? aiyfa terus menangis , aiyfa rase bersalah sgt , aiyfa diam aje , lepas tuh duit dalam public phone tuh pon dah abis , nak call emak blek duit dah abis buat belanja naik tambang bas .. dah lah lapar , daripada pagi lak tuh tak makan  .. terpaksa bertahan time tuh .. time tuh jugax , bank bukak lambat , terpakse tunggu smpai pukul 2.30 .. berjam lah kat teluk intan tuh , time tunggu bank tuh bukak , aiyfa fikir macam mne fone tuh boleh hilang , adakah aiyfa neh lalai ? camne nak jawab dengan ayah nanti ? camne nak kasitahu akak nanty ? serabut kepala otak aiyfa pikirkan pasal neh .. rase nak menjerit aje kat teluk intan tuh .. lepas keluar duit , aiyfa pergi makan dengan adik sedara aiyfa , lepas makan , balik , dan lepak kat rumah adik sedara aiyfa , smpai ayah datang ambil aiyfa , time tunggu ayah , aiyfa fikir lagi sekali , sape yang curi fone aiyfa , sedangkan , tade siapa yang tahu aiyfa bawak fone kecuali adik2 aiyfa n adik sedara aiyfa .. sekarang neh aiiyfa masih syakkan adik sedara aiyfa , sebab nya dea aje yg ade dgn aiyfa lepas balek sekolah smpai blek dari bank .. herm buntu pale otak aiyfa smpai sekarang .. balek umah , aiyfa terus on9 , then inbox kaka aiyfa kat fb , then mintak maaf smpai menangis .. ayah marahkan aiyfa , sebab aiyfa terlalu lalai .. patah semangat aiyfa time tuh , erm yang aiyfa tahu ,aiyfa nangis aje time tuh , balek sekolah sampai demam , tak der selera nak makan , erm memang terseksa time tuh , aiyfa lansung tak keluar bilik , last2 pun keluar tuk mandi n basuh baju , lepas tuh terperap dalam bilik , tenang kan fikiran , time tuh jugax aiyfa tension disebabkan PAKWE .. err , memang serabut time tuh ,last2 aiyfa terus letak kat status aiyfa kat FB yang aiyfa SINGLE .. terus unfriend BF aiyfa , terok kan aiyfa ? nak tahu sebab ape , aiyfa nak dea lupakan aiyfa , aiyfa tak nak dea gnggu hidup aiyfa lagi , aiyfa nak dea bencikan aiyfa .. sampai sekarang dea masih katakan yang dea sayangkan aiyfa .. (terima kasih sebab tak pernah penat sayang kat aiyfa) jum tengok status aiyfa , macam2 aiyfa buat kasi dea bencikan aiyfa



okay dah tengok kan ? macammacam aiyfa buad , tapi taktau lah jadi ker tak ... 
okay sekarang nie aiyfa nak kasi tahu sesuatu , aiyfa harap dea baca blog aiyfa neh , aiyfa nak kasi tahu yang aiyfa dah tade perasaan kat dea , yang aiyfa anggap dea sekarang neh , adalah ABANG ! cukup sebagai  abagng ,tamau anggap pape dah , korang mesti pelik , kenapa aiyfa cakap macam neh , korang bacakan yang atas tuh , "CINTA DIHALANG' so ? paham2 lah ayat tuh , nak anggap aiyfa neh jahat ?? anggap lah , aiyfa dah tak kesah orang nak kate aiyfa mcm mne , yang aiyfa nak buat sekarang ney , aiyfa nak jaga kedua2 orang tua aiyfa . aiyfa tak nak sakitkan hati emak ayah aiyfa dengan gambar macam neh ---> 
memang gambar ney nampak okay bagi aiyfa dan dea dan korang semua , tapi bagi orang tua aiyfa n orang tua dea camne ? so ? gmbar ney buat kenangan je lah .. lagi pon aiyfa dah malas nak pikir ney semua .. yang aiyfa nak fikir sekarang tentang hidup aiyfa sendiri , pasal pelajaran memang wajib untuk aiyfa fikirkan , pasal masa depan pun wajib , pasal cinta neh ? masih belum sesuai lagi kot tuk aiyfa , tunggu lah lepas SPM nnty , baru aiyfa cari PAKWEE , sekarang neh , aiyfa nak berkawan aje .. lagi pon aiyfa dah suka kat seseorang , biar lah perasaan suka tuh kekal smpai aiyfa abis spm .. 
p/s HAZMAN : bukan beerti aiyfa dah tak syg hazman , aiyfa masih sygkan hazman , tapi syg neh bukan yang dulu lagi , sayang mcm abang aje , aiyfa tak nak hazman patah semangat disebabkan perpisahan kiter neh , aiyfa nak hazman teruskan life hazman , dan tak berharapkan lagi cinta aiyfa , mungkin ini bukan jodoh kite , kalau kiter ada jodoh , insyallah perasaan sayang yang dulu tuh akan timbul balik , kalau tak der , hazman kene teruskan mencari cinta hazman , jgn berharap sgt , nnty hazman yang sakit hati , kalau hazman sayangkan aiyfa ,hazman lupakan masa lalu , terus kan hidup , cari teman hidup yang baru , aiyfa akan tumpang bahagia bila hazman dah mula bahagia :') insyallah pasti ada yang nak kat hazman , cinta kita dihalang ,kita tak boleh buat apa2 , harap hazman faham ye ;) 
wassalam 

6 Comments:

Blogger BudakCHOCO Official Blogger said...

bear itu :) mcm saye punya.... tp mmg pom... hehehe

Blogger aiNAA kHOdOri said...

sabar ya kak AIYFA..

Blogger dyabunga said...

sabar ye aifa..:D
senyum sikit.. tak mau sedih2

Blogger aiyfazainuddin said...

This comment has been removed by the author.

Blogger aiyfazainuddin said...

ouh yaa ? hehe , tau daa ..
semua tuh tinggal kenangan aje bgi aiyfa :'(

Blogger aiyfazainuddin said...

terima kasih dik :)


Post a Comment